Συνταγή – Καλοκαιρινό όνειρο: Το παρφέ αλλιώς
Αναζητάτε το τέλειο δροσιστικό επιδόρπιο για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες; Μην ψάχνετε άλλο! Σας παρουσιάζουμε το απόλυτο παρφέ καρύδας με σάλτσα φράουλας, μια πανεύκολη και άκρως εντυπωσιακή συνταγή του Ακή Πετρετζίκη που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Η κρεμώδης βάση από καρύδα συνδυάζεται ιδανικά με την δροσερή και γευστική σάλτσα φράουλας, δημιουργώντας μια αρμονία γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστη.
Υλικά:
Για το παρφέ
250 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα, κρύα
50 γρ. νερό, από την κονσέρβα της κρέμας καρύδας
4 κρόκους, από μεσαία αυγά
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα φράουλας
300 γρ. φράουλες, (χωρίς τα κοτσάνια)
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1/3 λάιμ
100 γρ. νερό, από την κονσέρβα της κρέμας καρύδας
Για το σερβίρισμα
καρύδα, σε flakes
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα καρύδας και την αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ το νερό της καρύδας, και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το δεύτερο μπολ πάνω στην κατσαρόλα, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο του μπεν μαρί, προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει το μείγμα. Θέλουμε ιδανικά η θερμοκρασία να φτάσει στους 82-85°C.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το μπολ.Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό lime, ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε στο μπολ με την κρέμα καρύδας την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
Καλύπτουμε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ