Συνταγή: Παρότι ο καφές με τα φιστίκια Αιγίνης μπορεί να φαίνεται περίεργος συνδυασμός, ωστόσο το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Μία απίστευτη εκδοχή τιραμισού με φιστίκι Αιγίνης για λάτρεις του καφέ!
Σας φαίνεται παράξενος συνδυασμός; Μην αφήνετε τις πρώτες εντυπώσεις να σας ξεγελάσουν! Αυτή η συνταγή για το τιραμισού με φιστίκι Αιγίνης είναι μια εύκολη και πρωτότυπη επιλογή που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του.
Ο καφές και το φιστίκι δένουν αρμονικά, δημιουργώντας μια γλυκιά εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Η συνταγή είναι του Γιάννου Βαλλιάνου
Υλικά:
50 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
800 γρ κρύα κρέμα γάλακτος (ζωϊκή 35% λιπαρά ή φυτική)
2-3 κ.σ κρέμα φιστικιού
2 συσκευασίες σαβαγιάρ
60 γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για το βούτηγμα
200 ml καφέ espresso
200 ml νερό + 100 γρ ζάχαρη (βρασμένα σε σιρόπι)
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 400-500 ml καφέ της αρεσκείας σας.
Για διακόσμηση
Λίγη κρέμα φιστικιού
30 γρ φυστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την κρεμα με φιστίκια Αιγίνης.
Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα που στέκεται.
Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
Ξεκινάμε να βουτάμε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι καφέ ή διαφορετικά τα βουτάμε μόνο σε καφέ της αρεσκείας μας.Στρώνουμε σε ταψί 30×25 εκ. περίπου.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο η ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και κάνουμε μερικές γραμμές με λίγη κρέμα φιστικιού.
Απλώνουμε την μισή ποσότητα κρέμας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με σαβαγιάρ – φιστίκι-κρέμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και κάνουμε με λίγη κρέμα φιστικιού ότι σχέδιο θέλουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Γιάννο Βαλλιάνο, εδώ