Συνταγή: Το τιραμισού είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο φτιαγμένο με μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ, κρέμα μασκαρπόνε, αυγά, ζάχαρη και κακάο.
Διάφορες περιοχές της Ιταλίας διεκδικούν την πατρότητα του τιραμισού. Με το Treviso, στην περιοχή Veneto και την Siena, στην περιοχή Tuscany, να είναι οι επικρατέστερες περιοχές «γέννησης» του.
Εκτός από τις πολλές περιοχές που διεκδικούν την πατρότητά του, υπάρχουν και πολλές παραλλαγές της συνταγής.
Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου θα σας κάνει να ταξιδέψετε με όχημα την γεύση, στην Ιταλία
Υλικά:
Για το τιραμισού
3 κρόκους αβγών
60 γρ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί
1 πακέτο σαβαγιάρ 24 τεμ.
κακάο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
300 ml δυνατό καφέ εσπρέσο, ρόφημα
100 ml λικέρ καφέ
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε αυτό το εύκολο τιραμισού, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά έως ότου ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ενσωματώνουμε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ.
Μουσκεύουμε σε αυτό τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μπολ ή σε ποτήρια ατομικά.
Απλώνουμε από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά, τελειώνοντας με κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Στέλιο Παρλιάρο, εδώ