Συνταγή: Οι κολοκυθοκεφτέδες το ίδιο νόστιμοι αλλά πιο light
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό της ελληνικής κουζίνας. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έχει μια συνταγή με την οποία γλιτώνετε τις περιττές θερμίδες του τηγανίσματος
Υλικά:
2 μέτρια τριμμένα κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι Κοχ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
80 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
Πιπέρι (κατά βούληση)
Λίγο ελαιολαδο
Για την σώς
200 γραμμάρια Γιαούρτι Στραγγιστό
1-2 κουταλιές της σούπας άνηθος
1 μικρό αγγούρι
Χυμός από μισό λεμονι
1 σκελίδα σκορδο
Αλατι (κατά βούληση)
Πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κεφαλογραβιέρα και την φέτα και το πιπέρι.
Πλάθουμε το μείγμα καλά και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την σως ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τον άνηθο, το σκόρδο, το αγγούρι (τριμμένο και καλά στραγγισμένο με τα χέρια), τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ