Μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Υλικά
● 390 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 350 γραμμ. δάκρυα σοκολάτας
● 230 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
● 200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
● 200 γραμμ. ζάχαρη καστανή
● 2 αβγά (μεγάλα)
● 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
● 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
● 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
● 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού.
6. Μόλις σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ακόμα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
7. Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα, δημιουργούμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος κεφτέ και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδοκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα στο κάθε μπισκότο γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος απλώνουν. Δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσουμε όλα σε ένα ταψί.
8. Ψήνουμε τα μπισκότα για 8΄-10΄, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα.
9. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 2΄ να ξεκουραστούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως.
10. Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, σερβίρουμε.
#tsoulotip:
1. Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο, πρέπει να είναι μαλακά. Όσο όμως κρυώνουν, σφίγγουν.
2. Όσο περισσότερο χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ τόσο πιο επίπεδα θα βγουν τα μπισκότα.
Περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com
Διαβάστε επίσης: