Συνταγή: Η σούπα Γκούλας είναι ένα πιάτο με ρίζες στον Μεσαίωνα. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό  

Όσοι έχετε βρεθεί χειμώνα στην Ουγγαρία, σίγουρα την έχετε δοκιμάσει! Είναι μια πολύ νόστιμη σούπα που λόγω του κρύου την σερβίρουν ακόμη και στα καφέ! Όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Ακολουθήστε βήμα – βήμα την συνταγή του Ακή Πετρετζίκη και θα έχετε στο τραπέζι σας ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της κεντρικής Ευρώπης!

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι, ελιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κρεμμύδια

3 σκ. σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

3 κ.σ. πάπρικα

500 γρ. πατάτες

250 γρ. καρότα

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1200 γρ. ζωμό, κοτόπουλου

Για το σερβίρισμα:

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. μαϊντανό

ψωμί

Συνταγή: Η σούπα Γκούλας είναι ένα πιάτο με ρίζες στον Μεσαίωνα. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό  
Συνταγή: Η σούπα Γκούλας είναι ένα πιάτο με ρίζες στον Μεσαίωνα. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό  

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και σοτάρουμε καλά.

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μαύρο σουσάμι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-2 ½ ώρες.

Σερβίρουμε με το γιαούρτι, την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ψωμί.

Περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη μπορείτε να βρείτε, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ