Η συνταγή για την ελληνική εκδοχή της καρμπονάρα φούρνου.

Τα ζυμαρικά αρέσουν σε όλους μας. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και κυρίως νόστιμα.
Όσοι είστε fan της Ελένης Μενεγάκη ξέρετε ότι της αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά. Ο Γιώργος Τσούλης έκανε στην εκπομπή της, την ελληνική εκδοχή της καρμπονάρα και εμείς σας μεταφέρουμε την συνταγή.

Η συνταγή για την ελληνική εκδοχή της καρμπονάρα φούρνου.
Η συνταγή για την ελληνική εκδοχή της καρμπονάρα φούρνου.

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 lt κρέμα γάλακτος, πλήρης

300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

200 γρ. gouda, τριμμένη 

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C πάνω – κάτω αντιστάσεις.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να βγουν al dente.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε καλά.

Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα. Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι τη γεύση.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την gouda.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γκρατιναριτστεί το τυρί και σερβίρουμε.

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή και στο giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ