Συνταγή: Μια τάρτα με γεμάτη γεύση που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!
Απλά υλικά, εύκολη εκτέλεση και αποτέλεσμα που θα σας αφήσει άφωνους! Αυτή η τάρτα του Γιάννου Βαλιάνου είναι εγγυημένη επιτυχία! Φτιάξτε την όλο το καλοκαίρι και εντυπωσιάστε τους πάντες!
Υλικά:
1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ μαρμελάδα ντομάτας με μυρωδικά
150 γρ ντοματίνια
200 γρ φέτα
Μερικές ελιές
1 αυγό με 1 κ.σ νερό
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Λαδώνω την βάση και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας περίπου 28 εκ
Αναποδογυρίζω την σφολιάτα πάνω στην ταρτιέρα πιάνοντας την από την μεμβράνη της και με προσοχή πιέζω ελαφρά να κάτσει παντού.
Αφαιρώ την μεμβράνη της σφολιάτας και πιέζω είτε με το χέρι μου είτε με ένα μαχαίρι το χείλος της ταρτιέρας ώστε να κοπεί το ζυμάρι που προεξέχει.
Παίρνω αυτά τα κομμάτια σφολιάτας που έκοψα και καλύπτω οποιαδήποτε κενά έχω εσωτερικά στην ταρτιέρα.
Με ένα πιρούνι τρυπάω παντού την σφολιάτα, και τριγύρω όχι μόνο στην βάση.
Σε ένα μπολάκι σπάω το αυγό και ενώ το χτυπάω με το πιρούνι προσθέτω και το νεράκι.
Με ένα πινέλο αλείφω με αυγό όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με την τριμμένη παρμεζάνα ώστε να κάνω μια λεπτή στρώση που θα λιώσει στον φούρνο και θα κάνει κρούστα.
Βάζουμε την ταρτιέρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσει καλά.
Σε περίπτωση που στον φούρνο αρχίσει να φουσκώνει η ζύμη, ανοίγετε τον φούρνο και τρυπάτε ελαφρά σε δύο διαφορετικά σημεία με ένα μαχαίρι ώστε να φύγει ο αέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να ροδίσει.
Στο μεταξύ κόβουμε τα τοματίνια και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από μέσα για να μην βγάλουν ζουμιά στην ζύμη.
Αφού έχει ροδίσει η τάρτα στον φούρνο και έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε στον πάγκο.
Ιδανικά δεν σβήνουμε τον φούρνο γιατί θα ξαναψήσουμε αφού βάλουμε τα τελευταία υλικά.
Αλείφουμε πάνω στην ψημένη τάρτα την μαρμελάδα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με φέτα ,βάζουμε τα ντοματίνια και Τις ροδέλες ελιάς και ξαναβάζουμε με προσοχή στον φούρνο για άλλα 7 λεπτά κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Αφού βγάλουμε κόβουμε σερβίρουμε και δοκιμάζουμε
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ
Φωτογραφίες: istock