Συνταγή: Ένας πεντανόστιμος και εντυπωσιακός συνδυασμός 

Το φύλλο κανταΐφι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο σε γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές. Οι ιδέες είναι άπειρες. Η συνταγή για τα μικρά, στρογγυλά κανταϊφάκια με βελούδινη τυρόκρεμα και καραμελωμένο γάλα είναι της Ντίνας Νικολάου

Υλικά

250 γρ. κανταΐφι
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την γέμιση

300 γρ. τυρί κρέμα

2 κουτ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τριμμένα φυστίκια Αιγίνης, για το σερβίρισμα

Καραμελωμένο γάλα (Dulce de leche)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Συνταγή: Ένας πεντανόστιμος και εντυπωσιακός συνδυασμός 
Συνταγή: Ένας πεντανόστιμος και εντυπωσιακός συνδυασμός 

Εκτέλεση

Για το καραμελωμένο γάλα

Βάζω το κουτί κλειστό σε μια κατσαρόλα, τη γεμίζω με νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά (δεν το αφήνω να κοχλάζει) για 3 ώρες. Βγάζω το κουτί από την κατσαρόλα, το αφήνω να κρυώσει και το ανοίγω. Το γάλα θα έχει γίνει σκουρύνει και η γεύση του θα είναι σαν της καραμέλας.

Για τα κανταϊφάκια

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για ντόνατς και την αφήνω στην άκρη.

Χωρίζω το κανταΐφι σε μικρές δόσεις και τις τοποθετώ στις θήκες της φόρμας. Πιέζω λίγο με τα δάχτυλά μου για να κολλήσουν ελαφρά. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνω για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο και τα αναποδογυρίζω σε σχάρα. Τα αφήνω να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Βάζω το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω και το καραμελωμένο γάλα σε μια άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βάζω αρκετή κρέμα τυριού στα μισά κανταϊφάκια και κατόπιν κάνω μια γραμμή με την καραμέλα. Καλύπτω με τα άλλα μισά ψημένα κανταϊφάκια και στολίζω με τριμμένο φυστίκι.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ