Συνταγή: Ένα γλυκό για όλες τις εποχές
Αυτό το γλυκό είναι από τα αγαπημένα όσων απολαμβάνουν σε συχνή βάση τα γλυκά αλλά και όσων είναι… ερασιτέχνες του γλυκού.
Η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη θα σας δώσει εγγυημένο αποτέλεσμα!
Υλικά:
370 γρ. καρύδια
150 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια μεσαίων αυγών
20 γρ. κακάο
βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Πραλίνα για την γέμιση
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα καρύδια μας σε ένα μουλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το κακάο, την βανίλια και το ξύσμα.
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια με την μιση ζάχαρη, μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αδειάζουμε την μαρέγκα στο μπολ με τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 10 με 12 λεπτά.
Αφού κρυώσουν, βάζουμε λίγη πραλίνα στα μισά και τα καπακώνουμε με τα υπόλοιπα.
Βρείτε και άλλες συνταγές του Δημήτρη Μακρυνιώτη, εδώ