Συνταγή: Ένα πιάτο για γιορτινό αλλά και το καθημερινό τραπέζι.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγείρεψε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, κατσικάκι γιαχνί με μελωμένες πατάτες, και η Ελένη – όπως φάνηκε από το μούγκρισμα όταν το δοκίμασε – το λάτρεψε.
Υλικά:
1200 κατσικάκι (χεράκι κομμένο σε μερίδες)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες (χωρίς φλούδα και σπόρους)
1/2 φλ. λιαστό κρασί (γλυκό)
1 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα ρίγανη ή θρούμπι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ωραία. Αφού ροδίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το πελτέ. Μετά από ένα λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις ντομάτες. Για να μελώσει το φαγητό πρέπει να βράσουμε σε χαμηλή φωτιά.