Συνταγή: Για όσους αγαπάνε αφράτα και κρεμώδη γλυκά αυτό το κέικ σίγουρα θα τους ικανοποιήσει!

Αν το τιραμισού είναι είναι το αγαπημένο σας γλυκό, τώρα ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε και σε κέικ με την συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Υλικά: 

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

320 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 βανιλίνη

175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

6 ασπράδια αυγών

240 ml γάλα

60 ml γιαούρτι

150 ml ζεστό γάλα

2 κ.γ. espresso

250 ml φυτική κρέμα γάλακτος

250 γρ. μασκαρπόνε ή κρέμα τυρί

50 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

κακάο

Συνταγή: Για όσους αγαπάνε αφράτα και κρεμώδη γλυκά αυτό το κέικ σίγουρα θα τους ικανοποιήσει!
Συνταγή: Για όσους αγαπάνε αφράτα και κρεμώδη γλυκά αυτό το κέικ σίγουρα θα τους ικανοποιήσει!

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε, και βάζουμε το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ κουζίνας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια 6 αυγών, το γάλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ κουζίνας με το εξάρτημα φτερό.

Απλώνουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 25′-30′ λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, τον espresso και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τρυπάμε το παντεσπάνι μας και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με το μείγμα από γάλα και espresso.

Σε άλλο μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε ή την κρέμα τυρί και χτυπάμε με το μίξερ χεριού, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ χεριού.

Απλώνουμε και στρώνουμε την κρέμα μας στο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε με μαχαίρι της άκρες να τετραγωνίσουμε το κέικ μας.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε την συνταγή για κέικ τιραμισού

Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ