Συνταγή: Για όσους αγαπάνε αφράτα και κρεμώδη γλυκά αυτό το κέικ σίγουρα θα τους ικανοποιήσει!
Αν το τιραμισού είναι είναι το αγαπημένο σας γλυκό, τώρα ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε και σε κέικ με την συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
320 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 ασπράδια αυγών
240 ml γάλα
60 ml γιαούρτι
150 ml ζεστό γάλα
2 κ.γ. espresso
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος
250 γρ. μασκαρπόνε ή κρέμα τυρί
50 γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
κακάο
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε, και βάζουμε το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ κουζίνας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια 6 αυγών, το γάλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ κουζίνας με το εξάρτημα φτερό.
Απλώνουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 25′-30′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, τον espresso και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τρυπάμε το παντεσπάνι μας και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με το μείγμα από γάλα και espresso.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε ή την κρέμα τυρί και χτυπάμε με το μίξερ χεριού, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ χεριού.
Απλώνουμε και στρώνουμε την κρέμα μας στο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε με μαχαίρι της άκρες να τετραγωνίσουμε το κέικ μας.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ