Συνταγή: Η Παστιτσάδα πάει το κλασικό κοκκινιστό ένα level πιο πάνω
Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα με μείγμα σπετσερικό! Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή για παστιτσάδα με μοσχάρι που θα λατρέψετε από τον Πέτρο Συρίγο!
Υλικά:
2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι
3 κρεμμύδια
3 ΣΚ. Σκόρδο
200 γρ τομάτα κον κασέ
300 ml κόκκινο κρασί (μπρούσκο)
1 κύβο κοτόπουλο
500 ml νερό
1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
70 γρ ξύδι κόκκινο
3 φύλλα δάφνης
2 κ.τ.σ μείγμα μπαχαρικών Σπετσιερικό
250 ml ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ ζάχαρη
700 γρ ζυμαρικά με τρύπα
70 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σπετσερικό Υλικά:
1/3 κ.τ.γ. τριμ. Γαρύφαλλο
1 ½ κ.τ.γ κανέλα
1 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα
½ κ.τ.γ κύμινο
½ κ.τ.γ μπούκοβο
1 κ.τ.γ τριμ. μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης τριμμένα
1 κ.τ.γ πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά για το Σπετσιερικό
Κόβουμε σε μερίδες το χτένι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε ελαιόλαδο το μοσχαράκι και όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα και μέχρι να καραμελώσουν καλά.
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κομμάτια από το μοσχαράκι και σοτάρουμε όλα μαζί για αλλά 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, τις δάφνες.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών. (σπετσερικό)
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και την κον κασέ.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό με τον κύβο κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Όταν δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο, (περίπου 2 ώρες σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά) βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ζεματάμε με το καυτό βούτυρο (προσοχή να μην σας μαυρίσει το βούτυρο).
Σερβίρεται με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ