Συνταγή: Η κολοκυθόσουπα, ένα κλασικό πιάτο αυτής της εποχής, είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας μας μια νόστιμη και θρεπτική εμπειρία

Με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου, δεν υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό από μια ζεστή, κρεμώδη κολοκυθόσουπα!

Η κολοκύθα, το λαχανικό-σύμβολο αυτής της εποχής, μας χαρίζει μια μοναδική γεύση και υφή, ιδανική για να ζεστάνουμε το σώμα και τις ψυχές μας.

Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου και θα έχετε την πιο γευστική κολοκυθόσουπα που έχετε δοκιμάσει

Υλικά

1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο 
200 γρ. ντοματίνια 
1 μήλο, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια 
1 κεφάλι σκόρδο 
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη 
1 κουτ. γλυκού κάρι 
80 ml ελαιόλαδο 
250 ml ζωμό λαχανικών 
120 ml κρέμα γάλακτος 
6-7 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό 
Αλάτι, πιπέρι 

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι στραγγιστό 
Τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο 
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 
Κάρι

Συνταγή: Κολοκυθόσουπα βελουτέ από τη Ντίνα Νικολάου 
Συνταγή: Κολοκυθόσουπα βελουτέ από τη Ντίνα Νικολάου 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βάζω σε ένα ταψάκι, την κολοκύθα, τα ντοματίνια, το σκόρδο κομμένο στη μέση, το κρεμμύδι και το μήλο. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

Μεταφέρω τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ, πιέζω τα σκόρδα για να βγάλω την κρέμα τους και πετάω τις φλούδες. Προσθέτω τον ζωμό και τα φύλλα βασιλικού και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.

Μεταφέρω την κρέμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να πάρει μια βράση.
Σερβίρω με λίγο γιαούρτι, τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ