Συνταγή: Το αγαπημένο μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα
Ποιος δεν λατρεύει το μωσαϊκό; Αυτό το κλασικό γλυκό σε διαφορετική εκδοχή με λευκή σοκολάτα, μπισκότα και βούτυρο. Η πλούσια γεύση του και η απλή παρασκευή του το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή είναι του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Υλικά:
270 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
40 γρ. γάλα 3,7%
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. άχνη
170 γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα πτι-μπερ με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο μπολ.Ραντίζουμε τα μπισκότα με το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη.
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα στα μικροκύματα και την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου.Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, τυλίγουμε και πλάθουμε σε σχήμα κορμού.Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξετυλίγουμε τον κορμό από την λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε προαιρετικά με λιωμένη κουβερτούρα και μπισκότα.
Βρείτε και άλλες συνταγές του Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ