Συνταγή: Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το γάλα σας!

Η συνταγή της Μαρίας Εκμετσίογλου θα σας ικανοποιήσει με το αποτέλεσμα της. Αυτά τα μοσχομυριστά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το ρόφημα, αλλά και ένα ιδανικό κολατσιό 

Υλικά:

250γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό 

300 γρ. ζάχαρη 

2 αυγά 

600-700 γρ. αλεύρι 

1 φλ. του καφέ γάλα 

1 κουτ. του γλυκού μπέϊκιν 

1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής 

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα 

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι 

Ένα αυγό για το άλειμμα 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφριές κινήσεις μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα. 

Πλάθουμε πλεξούδες και ότι άλλο σχήμα αγαπάμε και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C. Στα 15 λεπτά αλείφουμε το αυγό. Αυ το θέλουμε τραγακά τα ψήνουμε 20′

Συνταγή: Παραδοσιακά κουλουράκια πορτοκαλιού από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Πηγή: instagram/ maria_ekmekcioglu

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ