Συνταγή: Όσοι ψάχνετε μια διαφορετική εκδοχή, αυτοί οι κουραμπιέδες θα σας ανταμείψουν!
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνεται! Αυτή η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι διαφορετική από τους «κλασικές», αλλά πεντανόστιμη!
Όσοι φέτος ψάχνετε μια διαφορετική εκδοχή από τις οικογενειακές συνταγές που φτιάχνετε κάθε χρόνο, αυτοί οι κουραμπιέδες θα σας ανταμείψουν
Υλικά:
125 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
40 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κρόκο μεσαίου αυγού
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
Ξύσμα πορτοκάλι
25 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανιλίνη
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για το γαρνίρισμα
Ανθονερο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και την ζάχαρη άχνη.
Μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε και τον κρόκο αυγού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Κάνουμε κουραμπιέδες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τους τοποθετούμε σε ταψί όπου πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-22 λεπτά.
Αφού κρυώνουν, τους ραντίζουμε με ανθονερο και αμέσως μετά τους πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.