Συνταγή: Η κρεμμυδόπιτα είναι ουσιαστικά μια τυρόπιτα με αρωματικά και κρεμμύδια

Μια εναλλακτική τυρόπιτα, γεμάτη αρώματα που είναι ιδανική επιλογή για να φάτε ένα νόστιμο ελληνικό πρωινό. Με τη συνοδεία μιας σαλάτας μπορεί να γίνει ένα κυρίως γεύμα!
Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Ιωσήφ Συκιανάκη όπως την παρουσίασε παλαιότερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Σου Κου Family. 

Συνταγή: Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου!
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, μια εναλλακτική τυρόπιτα, γεμάτη αρώματα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι γοχ

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 

1 σφηνάκι ξύδι κόκκινο

1 κ.γ αλάτι 

Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για την γέμιση:

1000 γρ. τυροβολιά
(αν δεν βρίσκετε τυροβολιά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα και ανθότυρο σε αναλογία 2 προς 1)

Άνηθο 

1 λευκό ξερό κρεμμύδι 

5 φρέσκα κρεμμύδια

Λίγο αλάτι 

2 αυγά 

Λίγο φρέσκο πιπέρι 

Συνταγή: Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου!
Συνταγή: Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου!

Εκτέλεση: 

Για τη ζύμη:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό (θα πάρει περίπου δύο κρασοπότηρα) 

Για την γέμιση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (δεν σοτάρουμε τα κρεμμύδια παρά μόνο αν θέλουμε να κρατήσουμε την πίτα για περισσότερες μέρες) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στήσιμο:

Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη. Ανοίγουμε με ένα πλάστη 2 φύλλα το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Στρώνουμε το ένα (μεγαλύτερο) μέρος στη βάση και στα τοιχώματα ενός λαδωμένου ταψιού και ρίχνουμε ομοιόμορφα την γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Κόβουμε όσο ζύμη περισσέψει. Κόβουμε μπακλαδωτά με την ανάποδη πλευρά του μαχαιριού! Ραντίζουμε ελαιόλαδο το πάνω φύλλο. Ψήνουμε για μια ώρα στους 200°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΙΤΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ