Η Κύπρος εκτός από την κλασσική ελληνική κουζίνα έχει και τοπικές συνταγές όπως εξάλλου όλα τα μέρη που ζουν Έλληνες. Και δεν θα μπορούσαν στην Κύπρο να μην έχουν δοκιμάσει να βάλουν το χαλούμι σε πίτα (ναι εκτός από την σχάρα ταιριάζει και σε πολλές συνταγές).
Δοκιμάστε αυτή την τυρόπιτα και θα διαπιστώσετε ότι είναι νοστιμότατη!

Για την ζύμη

650 γρ. Αλευρι

200 γρ γιαούρτι στραγ.

150 γρ Ελαιόλαδο

15 γρ μπέικιν

½ κγ αλάτι

145 μλ χυμό πορτοκάλι

Για την γέμιση

1 κρεμμύδι (125γρ)

25 μλ ελαιόλαδο

500 γρ χαλούμι

250 γρ αναρή (φρέσκια μυζήθρα αλατισμένη)

10-15 γρ δυόσμο φρέσκο

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

2+1 Αυγά

2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση 

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το αφήνω στην άκρη

Ανακατεύω αλέυρι, μπέικιν και αλάτι και στο κέντρο ανοίγω μια λακούβα

Ρίχνω στην λακούβα τα υγρά υλικά της ζύμης και ανακατεύω

Ζυμώνω λίγο και σκεπάζω να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά

Ψιλοκόβω το χαλούμι και προσθέτω το γιαούρτι, την αναρή, τα αυγά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τον δυόσμο

Ανάβω τον φούρνο στους 180° στον αέρα

Χωρίζω τη ζύμη στα δύο και ανοίγω ένα φύλλο λεπτό 35×50εκ

Στην πάνω πλευρά χαράζω κάθετες παράλληλες γραμμές

Στο κάτω μέρος τοποθετώ την γέμιση και τυλίγω σε ρολό

Τυλίγω σε σαλίγκαρο και τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί στο κέντρο

Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο

Αλοίφω με αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι

Ψήνω για περίπου 55 λεπτά

Κυπριακή στριφτή χαλουμόπιτα

Πηγή: pappoustasos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ