Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι λαχταριστού σοκολατένιου κέικ; Αν έχει και μπανάνα, τότε η γεύση απογειώνεται!
Η συνταγή που ακολουθεί αφορά σε 8 μερίδες και ο συνολικός χρόνος εκτέλεσής της, είναι περίπου 70 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο, άγλυκο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ κ.γ. αλάτι
3 μεγάλες μπανάνες, ώριμες
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
60 ml ηλιέλαιο
1 μεγάλο αβγό
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τo φούρνο στους 170°C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
- Αδειάζουμε τον πολτό μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, που από πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ