Συνταγή: Το Lamingtons είναι ένα δημοφιλές κέικ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Αποτελείται από σφουγγάτο κέικ κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια, βουτηγμένο σε σοκολάτα και επικαλυμμένο με καρύδα.

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ με πλούσια γεύση σοκολάτας και καρύδας. 

Η προέλευση του Lamingtons είναι αμφιλεγόμενη. Μια δημοφιλής θεωρία είναι ότι ονομάστηκαν προς τιμήν του Lord Lamington, ο οποίος ήταν ο 8ος Κυβερνήτης του Queensland από το 1896 έως το 1901. 

Η ιστορία λέει ότι η υπηρέτριά του κατά λάθος έριξε ένα κομμάτι σφουγγάτο κέικ σε λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια το κύλησε στην καρύδα για να σώσει τα δάχτυλά της από τη σοκολάτα. 

Ο Lord Lamington εντυπωσιάστηκε από το αποτέλεσμα και ζήτησε να σερβίρονται τα κέικ στους καλεσμένους του σε ένα δείπνο.

Υλικά:

Για το κέικ:

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ. ζάχαρη άχνη

120 ml γάλα, πλήρες

3 αυγά, medium

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

100 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κ.σ. κακάο σε σκόνη

2 κ.σ. γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. καρύδα για το γαρνίρισμα

Συνταγή: Το Lamingtons είναι ένα δημοφιλές κέικ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Συνταγή: Το Lamingtons είναι ένα δημοφιλές κέικ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και το γάλα στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα με το βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Βουτάμε τα κομμάτια κέικ στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα στην πάστα κακάου, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.

Κυλάμε τα λαμινγκτον στην καρύδα, πιέζοντας ελαφρώς για να κολλήσει.

Τοποθετούμε τα λαμινγκτον σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου 30 λεπτά.

Απολαμβάνουμε!

Συνταγή: Το Lamingtons είναι ένα δημοφιλές κέικ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το οποίο έχει πολλές παραλλαγές

Παραλλαγές:

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη συνταγή Lamingtons. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Προσθήκη γεύσης στο σφουγγάτο κέικ: Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, εκχύλισμα βανίλιας ή άλλα αρωματικά στο μείγμα του κέικ. Επίσης μπορείτε να κόψετε μέση το κέικ και να προσθέσετε μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο ή πραλίνα σοκολάτας.
  • Χρήση διαφορετικών ειδών σοκολάτας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος ή ακόμα και σοκολάτα με γεύση.
  • Προσθήκη γαρνιτούρας: Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένα φιστίκια, αμύγδαλα ή άλλα ξηρούς καρπούς στην καρύδα.
  • Βουτιά σε σοκολάτα και καρύδα: Μπορείτε να βουτήξετε τα κέικ στη σοκολάτα δύο φορές και να τα κυλήσετε στην καρύδα δύο φορές για μια πιο παχιά επικάλυψη.

Φωτογραφίες: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ