Η πινελιά λεμονιού σε αυτή τη συνταγή χαρίζει μια αξεπέραστη φρεσκάδα και ένα άρωμα που θα σας μαγέψει.
Αναζητάτε μια εναλλακτική πρόταση για λαζάνια που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα; Ο chef Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει μια συνταγή γεμάτη γεύση και φρεσκάδα, όπου το λεμόνι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο!
Η ισορροπία οξύτητας και γλυκύτητας αγγίζει την τελειότητα, αφήνοντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Είτε είστε λάτρεις των λαζανιών, είτε αναζητάτε κάτι διαφορετικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτό το πιάτο αξίζει σίγουρα μια θέση στο τραπέζι σας.
Η απλότητα στην εκτέλεση, η φρεσκάδα των υλικών και η αξεπέραστη γεύση την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.
Υλικά:
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
1 κολοκύθι, κομμένο σε στικ μετρίου πάχους
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
60 ml κρασί λευκό
250 γρ. λαζανάκια
230 ml κρέμα γάλακτός
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα λαζανάκια, βράζοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα λαζανάκια και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, διορθώνουμε το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγα φιστίκια Αιγίνης.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη, εδώ