Συνταγή: Η πανακότα, που στα ιταλικά σημαίνει «μαγειρεμένη κρέμα», είναι ένα κλασικό ιταλικό γλυκό που μπορεί να είναι απλό αλλά έχει πλούσια γεύση
Με μόλις 65 θερμίδες στα 100 γραμμάρια αυτό το γλυκό είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσει ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά. Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
φρέσκα μούρα
μέλι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 300 γρ. από το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε ποτηράκια ή φόρμες.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-3 ώρες να σφίξουν καλά.
Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, μέλι και φύλλα δυόσμου.
Βρείτε και άλλες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη, εδώ