Συνταγή: Μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τρουφάκια.

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τρουφάκια, η συνταγή για τα light τρουφάκια σοκολάτας περιέχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φτιάχνονται με υγιεινά υλικά, όπως χουρμάδες και ξηρούς καρπούς, αντί για βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

Τα light τρουφάκια σοκολάτας είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες,βιταμίνες και μέταλλα. Οι χουρμάδες, για παράδειγμα, είναι πλούσιοι σε κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.Μπορείτε να τα φτιάξετε σε λίγα μόνο λεπτά με απλά υλικά που έχετε πιθανότατα ήδη στην κουζίνα σας.

Συνταγή: Μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τρουφάκια.
Συνταγή: Μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τρουφάκια.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και στραγγισμένοι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Κακάο σε σκόνη για επικάλυψη ή (ή και) καρύδα τριμμένη 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τους χουρμάδες, το κακάο σε σκόνη, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και τη βανίλια σε ένα μπολ.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε τα καρύδια (μπορείτε να τα βάλετε ολόκληρα ή σπασμένα) και ανακατέψτε ξανά.
  4. Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
  6. Ρίξτε το κακάο σε σκόνη ή (ή και) την καρύδα τριμμένη σε ένα ρηχό μπολ.
  7. Βουτήξτε κάθε τρουφάκι στο μπολ για να το επικαλύψετε.
  8. Αποθηκεύστε τα τρουφάκια στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.
Συνταγή: Μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τρουφάκια.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος χουρμάδων θέλετε, αλλά οι Medjool είναι οι πιο μαλακοί και έχουν την καλύτερη γεύση.
  • Αν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο περισσότερο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στα τρουφάκια σας, όπως σταφίδες, αποξηραμένα cranberries ή τριμμένη καρύδα.
  • Για μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να βάλετε τα τρουφάκια στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά πριν τα επικαλύψετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ