Συνταγή: Απλά υλικά και διαδικασία για ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει

Ταξιδεύουμε στις γεύσεις της Μεσογείου με μια μακαρονάδα φούρνου που παντρεύει την ιταλική πάστα με τα ελληνικά αρώματα. Η Ντίνα Νικολάου μας προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού πιάτου, συνδυάζοντας μακαρόνια, φρέσκα λαχανικά και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία.

Υλικά:
300 γρ.  μακαρόνια 
30 ml ελαιόλαδο 
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες 
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη 
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά 
1 κουτ. γλυκού πελτέ
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
150 ml ζωμό λαχανικών 
4 μεγάλα αυγά 
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα 
Λίγο πετιμέζι 
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή: Απλά υλικά και διαδικασία για ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει
Συνταγή: Απλά υλικά και διαδικασία για ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Σε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα (πλασοτέ) που να μπορεί να μπει και στο φούρνο, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. 

Ρίχνω το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, την πάπρικα και το κύμινο. Αλατοπιπερώνω ανακατεύω και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τα σπαγγέτι. Προσθέτω τη φέτα και τα ντοματίνια και τα αυγά.

Μεταφέρω το σκεύος στο φούρνο και ψήνω για 5 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ