Η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά και ήδη οι περισσότεροι αναζητάμε φαγητά δροσερά, γευστικά, χορταστικά και φυσικά οι σαλάτες είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν είσαι μακαρονάς, τότε μπορείς να φτιάξεις υπέροχες μακαρονοσαλάτες, οι οποίες θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Παρακάτω σου προτείνουμε μερικές συνταγές για τις σαλάτες σου, αλλά να ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να βάλεις μέσα ότι υλικά θες.

Φιογκάκια σαλάτα με ντοματίνια και λόλα

Υλικά

500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό

μισή λόλα ψιλοκομμένη

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, το μαρούλι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Χωριάτικη Μακαρονοσαλάτα

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά πέννες ή βίδες

3-4 ώριμες ντομάτες τσαμπί

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 αγγούρια κομμένα σε κυβάκια

1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

200γρ. φέτα σε κυβάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και βυθίστε σε μπολ με παγωμένο νερό.

Ετοιμάστε τα λαχανικά. Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και βάλτε τες σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τις ελιές, τα αγγούρια και τα ζυμαρικά. Από πάνω άπλωσε τη φέτα σε κύβους καθώς και τις φέτες αγγουριού. Ρίξτε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ξύδι, αλατοπίπερο και ρίγανη. Περιχύστε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά (πέννες ή βίδες), βρασμένα

2 κονσέρβες τόνου

150 γρ. αρακάς, βρασμένος

150 γρ. φασόλια, βρασμένα (προαιρετικά)

150 γρ. καρότα, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. της σούπας ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες

200 ml γιαούρτι στραγγιστό

100ml κρέμα γάλακτος

¼ μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ σπάμε με ένα πιρούνι τον τόνο, μέχρι να ξεψαχνιστεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα φασόλια, τα αρτύματα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα. Σε άλλο μπολ ομογενοποιούμε με σύρμα τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, καρυκεύουμε και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και αναδεύουμε, μέχρι να διοχετευτεί παντού. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και παγώνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ