Συνταγή: Η πλούσια γεύση του κιμά, σε συνδυασμό με την απαλή υφή της μελιτζάνας και την πικάντικη νότα του αυγολέμονου, δημιουργούν ένα πιάτο που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Οι γεμιστές μελιτζάνες είναι ένα πιάτο με μακρά ιστορία στην ελληνική κουζίνα. Η απλότητα των υλικών και η πλούσια γεύση τους τις έχουν καταστήσει ένα αγαπημένο φαγητό σε όλη τη χώρα.
Σε πολλές περιοχές είναι μέρος των γεμιστών (μαζί με ντομάτες πιπεριές και κολοκυθάκια) σε άλλα μέρη τις κάνουν ντολμάδες.

Η συνταγή είναι της οικογένειας του Αργύρη Αγγέλου 

Συνταγή: Η απλότητα των υλικών και η πλούσια γεύση τους θα το καταστήσει ένα αγαπημένο σας φαγητό

Υλικά:
1200 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο – μισό χοιρινό)
Ένα ποτήρι λάδι
Ένα κρασοπότηρο ρύζι
1 κρεμμύδι
5-6 κρεμμυδάκια χλωρά
Ένα ματσάκι δυόσμο
1 ντομάτα
14 -16 μελιτζάνες
Πιπέρι
Αλάτι
10 ml νερό
2 αυγά
2 λεμόνια

Συνταγή: Οι μελιτζανοντολμάδες του Αργύρη Αγγέλου
Συνταγή: Οι μελιτζανοντολμάδες του Αργύρη Αγγέλου


Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι, κόβουμε τα κρεμμυδάκια τον δυόσμο και ρίχνουμε το λάδι, το ρύζι, το πιπέρι και το αλάτι. Κατόπιν τρίβουμε στο μείγμα την ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα ρίχνοντας ελάχιστο νερό.

Έχουμε αδειάσει την ψύχα από τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι στα τοιχώματα πριν τις γεμίσουμε με το μείγμα. Γεμίζουμε αφήνοντας ελεύθερα 2-3 εκατοστά στην κορυφή. Βάζουμε τα καπάκια στις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε όρθιες σε μια κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πιάτο. Βάζουμε νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας και βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 1 ώρα.

Κάνουμε αυγολέμονο χρησιμοποιώντας τον ζωμό από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να μην κόψει αλλά και να καλύψει όλο το φαγητό το αυγολέμονο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ