Αυτή η Μεξικάνικη συνταγή για μακαρονάδα είναι γευστικότατη
Όσοι έχετε βρεθεί στο Μεξικό, ίσως έχετε δοκιμάσει αυτή την συνταγή για μακαρονάδα. Ίσως πάλι όχι γιατί δεν είναι εύκολο να την βρει κανείς στα εστιατόρια, αφού πρόκειται για μια σπιτική συνταγή. Να η ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή τη μακαρονάδα τώρα.
Αν και οι πιπεριές poblano που θέλει η συνταγή είναι δύσκολο να τις βρει κανείς στην Ελλάδα, μπορεί εύκολα να αντικατασταθούν με τις πράσσινες πιπεριές που έχουμε στη χώρα μας. Η νοστιμιά παραμένει σχεδόν ίδια.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
5 ψητές πιπεριές (poblano)
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή κύβο κότας (προαιρετικό)
2 φλιτζάνια νερό (στην περίπτωση που δεν βάλουμε ζωμό κότας)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Μικρό ματσάκι κόλιαντρο
1/4 λεμόνι στυμμένο (προαιρετικό)
Τυρί
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πιπεριές πάνω σε φωτιά όπως ακριβώς τις μελιτζάνες για να βγάλουμε την φλούδα τους. Αφαιρούμε τους σπόρους.
Τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι το σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι, τον κόλιανδρο την κρέμα και τον ζωμό κότας, που όμως μπορείτε να παραλείψετε.
Τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος και ανάβουμε το μάτι μέχρι να βράσουν για 10 με 13 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε. Στο τέλος βάζουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.