Συνταγή: H Ντίνα Νικολάου προτείνει μια γρήγορη συνταγή με μοσχαράκι, λαχανικά και noodles.
Αν έχετε βαρεθεί συνέχεια να προετοιμάζετε τα ίδια και τα ίδια η Ντίνα Νικολάου προτείνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσετε το μοσχαράκι αλλιώς! Όλα τα υλικά είναι μαγειρεμένα στο γουόκ, το κλασικό κινεζικό σκεύος που μαγειρεύει ομοιόμορφα κατανείμοντας ισομερώς την θερμοκρασία σε όλα τα υλικά.
Προετοιμασία: 20΄ – Μαγείρεμα: 30΄ – 40΄ – Μερίδες: 4
Υλικά:
100 ml ελαιόλαδο
4 μοσχαρίσια σνίτσελ, κομμένα σε λεπτές λωρίδες του 1 εκ.
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγωνίως σε μέτριες φέτες
6 – 8 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λωρίδες
1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
100 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο (ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ή 2 ωμές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. noodles ρυζιού
Εκτέλεση:
Σε ένα γουόκ ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας και να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Στη διάρκεια του σοταρίσματος ανακατεύω ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τις λωρίδες από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε ένα μπολ.
Ρίχνω στο γουόκ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, πάντα σε δυνατή φωτιά, σοτάρω μαζί τις πιπεριές Φλωρίνης και κέρατο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Σβήνω με το Ζωμό λαχανικών. Μόλις ο ζωμός πάρει μια βράση ξαναρίχνω τις λωρίδες του κρέατος, προσθέτω 1 φλιτζάνι (200 ml) ζεστό νερό, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Στο μεταξύ, μαγειρεύω τα noodles ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνω και, όταν περάσουν τα 20 λεπτά μαγειρέματος του κρέατος, τα ρίχνω στο σκεύος με το φαγητό. Μαγειρεύω για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σερβίρω αμέσως
Περισσότερες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ