Η θερμοκρασία ανεβαίνει σιγά-σιγά και οι πιο θαρραλέοι θα πάνε μια βόλτα στην παραλία ή θα θελήσουν να φάνε παγωτό.
Για την δεύτερη περίπτωση, βρήκα και σας παρουσιάζουμε μια πανεύκολη συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι στο σπίτι.
Θα χρειαστείτε δυο υλικά και λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει.
ΥΛΙΚΑ
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα
1 συσκευασία 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Θα χρειαστούμε περίπου 8-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε τα υλικά της προτίμησής μας, όπως μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, μαρμελάδα.
Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.
Όταν το παγωτό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το σερβίρουμε με σιρόπι ή και σκέτο.