Πρωτότυπη πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου για παγωτό κανταΐφι!
Απολαύστε ένα δροσερό και άκρως απολαυστικό παγωτό με τραγανό φύλλο κανταΐφι και απαλή κρέμα που θα σας κατακτήσει!
Η πρωτοτυπία της συνταγής έγκειται στην ενσωμάτωση του καβουρδισμένου φύλλου κανταΐφι, το οποίο διατηρεί την τραγανή υφή του ακόμα και μετά από ώρες στην κατάψυξη.
Η παρασκευή του παγωτού είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες στην ζαχαροπλαστική, απλά να ακολουθήσετε βήμα – βήμα την συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Υλικά:
400 ml κρέμα γάλακτος
400 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
400 γρ. καραμελωμένο γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. Αιγίνης, χοντροσπασμένα
Για το φύλλο
250 γρ. κανταΐφι
80 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για το παγωτό
Βάζω τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω με το σύρμα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το καραμελωμένο γάλα και τη βανίλια. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε 2 δόσεις και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Αδειάζω το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και την βάζω στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσω το φύλλο.
Για το φύλλο
Βάζω το φύλλο κανταΐφι σε ένα ξύλο κοπής χωρίς να το ξεχωρίσω και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το αφρατεύω με τα χέρια μου.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί.
Ρίχνω το κανταΐφι και ξεκινάω να το καβουρδίζω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει καλά.
Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Μεταφέρω το καβουρδισμένο φύλλο σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Βγάζω την παγωμένη κρέμα από την κατάψυξη. Σε ένα μεταλλικό σκεύος ρίχνω περίπου το 1/3 της ποσότητας από το καβουρδισμένο φύλλο και πασπαλίζω με λίγα φυστίκια.
Με μια κουτάλα ρίχνω την μισή ποσότητα κρέμας. Ρίχνω και πάλι μια ποσότητα κανταΐφι και φυστίκια και καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, σκορπίζω όσα φυστίκια έχουν απομείνει και λίγο καβουρδισμένο φύλλο.
Όσο απομείνει το κρατάω για το σερβίρισμα.
Σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ