Συνταγή: Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό ή το γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας
Για να απολαύσετε αυτό το γλυκό πρέπει να το φάτε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Υλικά:
300 γρ Φύλλο Καταίφι 300 γρ
250 γρ Φρέσκια Μοτσαρέλα
100 γρ Μοτσαρέλα τριμμένη
200 γρ Βούτυρο αγελάδος Λιωμένο 200 γρ
Φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Σιρόπι:
300 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
300 ml Νερό
Ξύλο Κανέλας
Φλούδα Λεμονιού
Χυμό Λεμονιού απο μισό Λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφρατεύουμε πολύ καλά το φύλλο κανταΐφι να ξεχωρίσουν οι ίνες του.
Το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Χρησιμοποιούμε ένα ταψί ρηχό νούμερο 28 το οποίο και βουτυρώνουμε.
Παίρνουμε από τη μισή δόση φύλλου χούφτα – χούφτα και βουτυρώνουμε καλά στρώνοντας το στο ταψί πιέζοντας το προς τα κάτω και στρώνουμε και μισή ποσότητα φίλου μία όμορφα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το φύλλο να ποτίσει με το βούτυρο. Σκορπάμε τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το φύλλο για να καλύψουμε τα τυριά.
Πιέζουμε με την παλάμη μας να ισιώσει το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40 έως 45 λεπτά για να ροδίσει πολύ καλά το φύλλο.
Σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός θα μετρήσουμε και θα αφήσουμε το σιρόπι μας να βράσει για 5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφαιρούμε το γλυκό από το φούρνο και σιροπιάζουμε ομοιόμορφα. Ζεστό γλυκό με ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης και κόβουμε σε κομμάτια όπως είναι ζεστό.
Πηγή: syntagestisgogos