Πανεύκολη και απλή συνταγή για την πιο νόστιμη τραχανόπιτα που έχετε δοκιμάσει
Στην Ήπειρο αγαπάνε τον τραχανά αλλά και τις πίτες. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην συνδυάσουν αυτά τα δυο φαγητά που είναι ότι πρέπει αν θέλετε να φάτε ένα ελληνικό παραδοσιακό πρωινό και να αφήσετε στην άκρη τα επεξεργασμένα προϊόντα του εμπορίου. Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη δίνει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Υλικά:
500 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
5 αυγά, medium
400 ml γάλα, πλήρες
3 κ.σ. ελαιόλαδο + extra για το άλειμμα του ταψιού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και με ένα σύρμα χειρός τα χτυπάμε, μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στο μπολ τον τραχανά, τη φέτα, το αλεύρι, το γάλα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί του φούρνου διαστάσεων 33Χ26εκ. και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Κατόπιν, ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε την τραχανόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη, εδώ