Συνταγή: Η κρεμώδης υφή της σοκολάτας έρχεται σε τέλεια αρμονία με την δροσιά και την γλυκιά οξύτητα των κερασιών. Κάθε μπουκιά είναι μια αληθινή έκρηξη γεύσεων!
Ψάχνετε για ένα δροσερό και εύκολο επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας; Σας παρουσιάζουμε το απόλυτο παρφέ σοκολάτας με κεράσι, μια συνταγή που συνδυάζει δύο κλασικές γεύσεις σε μια ακαταμάχητη δροσιστική εμπειρία και την εμπειρία της Ντίνας Νικολάου!
Υλικά:
Για το παρφέ
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, παγωμένη
400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
150 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τα κεράσια
400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
40 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας νερό
Για το σερβίρισμα
Κεράσια
Σοκολάτα, τριμμένη
Εκτέλεση:
Για τα κεράσια
Βάζω τα κεράσια, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνω να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ.
Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα. Αποσύρω και αφήνω να κρυώσει.
Για το παρφέ
Βάζω 150 ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνω μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
Βάζω την σοκολάτα σε ένα μπολ, ρίχνω την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνω για 1 λεπτό.
Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος.
Βάζω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, προσθέτω την ζάχαρη άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί.
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν απαλή υφή.
Προσθέτω σε δόσεις την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύω με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος.
Μοιράζω την κρέμα σε δύο ίσα μέρη και προσθέτω στο ένα μέρος την λιωμένη (και κρύα) σοκολάτα και στο άλλο μέρος την μαρμελάδα κεράσι. Ανακατεύω καλά και τις δύο κρέμες.
Αδειάζω το κερασένιο μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, ντυμένη με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Ρίχνω και το μείγμα της σοκολάτας, σκεπάζω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 8 ώρες (όλο το βράδυ).
Σερβίρισμα
Αναποδογυρίζω το παρφέ σε μια πιατέλα, αφαιρώ τη μεμβράνη και στολίζω με φρέσκα κεράσια και τριμμένη σοκολάτα.
Βρείτε και άλλες συνταγές από την Ντίνα Νικολάου, εδώ