Συνταγή: Τα Pasteis de Nata είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πορτογαλικά γλυκά και είναι αρκετά εύκολα στην παρασκευή τους στο σπίτι

Αδιαμφισβήτητα το πιο διάσημο πορτογαλικό γλυκό, τα Pasteis de Nata είναι μικρά, τραγανά ταρτάκια γεμιστά με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση. Η προέλευση τους ανάγεται σε μια μοναστηριακή συνταγή και σήμερα αποτελούν ένα εθνικό σύμβολο της χώρας. Τρώγονται ζεστά, συχνά πασπαλισμένα με κανέλα, και αποτελούν τον απόλυτο πειρασμό!

Συνταγή: Τα Pasteis de Nata είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πορτογαλικά γλυκά και είναι αρκετά εύκολα στην παρασκευή τους στο σπίτι
Συνταγή: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα πορτογαλικά Pasteis de Nata στο σπίτι!

Υλικά:

 Για τη ζύμη

1 φύλλο σφολιάτας
Αλεύρι για το άνοιγμα

Για την κρέμα:

500ml γάλα
100γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από 1 λεμόνι
50γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκοι αυγού
Βανίλια (σε σκόνη ή υγρή)

Συνταγή: Τα Pasteis de Nata είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πορτογαλικά γλυκά και είναι αρκετά εύκολα στην παρασκευή τους στο σπίτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το κρύο γάλα μέχρι να μην έχει σβολιάκια. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, σκεπάζοντάς την με μεμβράνη που ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματιστεί πέτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος από τις φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το φύλλο σε κύκλους και το τοποθετούμε σε κάθε φορμάκι, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες για να σχηματιστεί το χαρακτηριστικό κυματιστό χείλος.

Γεμίζουμε τα φορμάκια με την κρέμα.Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Αφήνουμε τα Pasteis de Nata να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι ξύσμα στην κρέμα για μια πιο φρουτώδη γεύση.
  • Για να αποφύγετε να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της κρέμας, μπορείτε να την περάσετε από ένα σουρωτήρι πριν την προσθέσετε στα φορμάκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ