Συνταγή: Εύκολοι και νόστιμοι πατατοκεφτέδες

Αυτή την συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου θα την λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και αυτοί που αγαπάνε τα νόστιμα πιάτα με υδατάνθρακα. Και επειδή ότι σας προτείνουμε το έχουμε δοκιμάσει πριν, αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. δυόσμος, αποξηραμένος

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ηλιέλαιο, για τηγάνισμα

Για την επικάλυψη:

1 αυγό, χτυπημένο

200 γρ. αλεύρι

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 

Συνταγή

Εκτέλεση:

1Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
2Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό και βράζουμε.
3Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές.
4Σουρώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή ένα ραβδομπλέντερ.
5Προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
6Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει καλά.
7Ζυμώνουμε το μίγμα σε μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 25) και τα περνάμε από αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον.
8Τα βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην τριμμένη φρυγανιά.
9Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.
10Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τα πατατοκεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν.
11Τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
12Σερβίρουμε τα πατατοκεφτεδάκια μας ζεστά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ