Συνταγή: Εύκολοι και νόστιμοι πατατοκεφτέδες
Αυτή την συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου θα την λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και αυτοί που αγαπάνε τα νόστιμα πιάτα με υδατάνθρακα. Και επειδή ότι σας προτείνουμε το έχουμε δοκιμάσει πριν, αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. δυόσμος, αποξηραμένος
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Για την επικάλυψη:
1 αυγό, χτυπημένο
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
Εκτέλεση:
1 | Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. |
2 | Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό και βράζουμε. |
3 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές. |
4 | Σουρώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή ένα ραβδομπλέντερ. |
5 | Προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. |
6 | Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει καλά. |
7 | Ζυμώνουμε το μίγμα σε μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 25) και τα περνάμε από αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον. |
8 | Τα βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην τριμμένη φρυγανιά. |
9 | Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα. |
10 | Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τα πατατοκεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. |
11 | Τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι. |
12 | Σερβίρουμε τα πατατοκεφτεδάκια μας ζεστά. |
Πηγή: dimitrisskarmoutsos
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ