Μια συνταγή που δεν χρειάζεται καθόλου προετοιμασία και μπορείτε να την σερβίρετε αμέσως!

Αναζητάτε μια νόστιμη συνταγή που δε θα σας στερήσει από τον πολύτιμο χρόνο σας; Σας παρουσιάζουμε μια εκπληκτική επιλογή από τη Ντίνα Νικολάου.

Αυτό το πιάτο αποτελεί ιδανική λύση για όσους διαθέτουν περιορισμένο χρόνο, καθώς η υλοποίησή του είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη. 

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά γεύσης και χρώματος, σας προτείνουμε να ενσωματώσετε στη συνταγή λεπτοκομμένα κολοκυθάκια. Το κολοκύθι, με την ήπια γεύση και την τραγανή υφή του, ταιριάζει άψογα με τα υπόλοιπα υλικά και αναβαθμίζει το πιάτο σας.

Υλικά:

500 γρ. πέννες ριγέ
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 μελιτζάνα τσακώνικη
80 ml κρασί λευκό
200 γρ. τυρί κρέμα
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
60 ml ελαιόλαδο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
15 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή: Γρήγορες και νόστιμες πένες με μελιτζάνες
Συνταγή: Γρήγορες και νόστιμες πένες με μελιτζάνες

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Κρατάω λίγο από το νερό του βρασμού, τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

Πλένω τις μελιτζάνες και τις κόβω πρώτα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες και κατόπιν σε 2-3 κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πασπαλίζω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω τις μελιτζάνες και τις τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει, ρίχνω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι με τις μελιτζάνες και προσθέτω απευθείας τις βρασμένες πένες. Ανακατεύω απαλά και προσθέτω τον δυόσμο και την γραβιέρα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ