Συνταγή: Ποιος δεν λαχταρά μια σπιτική πίτα με κοτόπουλο; 

Η μυρωδιά της ψημένης ζύμης που τυλίγεται γύρω από ένα πλούσιο μείγμα κοτόπουλου, λαχανικών και τυριών είναι ακαταμάχητη. Και το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την νοστιμιά χωρίς να σπαταλήσετε ώρες στην κουζίνα! Η συνταγή είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη.

Υλικά
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
200 γρ. γιαούρτι
80ml ελαιόλαδο
100 γρ. καλαμπόκι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 αυγά
150 γρ. φέτα
150 γρ. mix τυριών
80 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ψήσιμο
40ml ελαιόλαδο
50 γρ. mix τυριών

Συνταγή: Πεντανόστιμη κοτόπιτα χωρίς φύλλο 
Συνταγή: Πεντανόστιμη κοτόπιτα χωρίς φύλλο 


Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, την πιπεριά τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, την φέτα, τα τυριά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε πολύ καλά τον πάτο ενός ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το mix τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Νεκταρίας Κοκκινάκη, εδώ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ