Συνταγή: Λίγη φέτα, ντομάτα, πιπεριά, ρίγανη, ελαιόλαδο και έχετε ένα πιάτο θαύμα!

Πρόκειται για έναν μεζέ ιδιαίτερα αγαπημένο στη βόρεια Ελλάδα που οι ρίζες του μάλλον προέρχονται από τους Έλληνες των χαμένων πατρίδων. Η συνταγή είναι του Ζήνωνα Χριστοφορίδη.

Υλικά:

½κιλό ντοματίνια.

½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.

½ πράσινη πιπεριά.

½ κρεμμύδι.

1 σκ σκόρδο.

Πάπρικα καπνιστή.

400γρ. Τυρί φέτα.

Τυρί γραβιέρα.

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.

Ελάχιστο πάνκο ή παξιμάδι (προαιρετικά).

Συνταγή: Λίγη φέτα, ντομάτα, πιπεριά, ρίγανη, ελαιόλαδο και έχετε ένα πιάτο θαύμα!
Συνταγή: Λίγη φέτα, ντομάτα, πιπεριά, ρίγανη, ελαιόλαδο και έχετε ένα πιάτο θαύμα!

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα ντοματίνια της συνταγής και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα.

Αμέσως αφαιρούμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.

Πιάνουμε τα ντοματίνια με τα χέρια μας και με ελαφρές κινήσεις αφαιρούμε την φλούδα.

Φυλάζουμε τις φλούδες στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί.

Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ένα σκεύος και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ,σκόρδο και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175c.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις φλούδες τις ντομάτας. Μετά από περίπου 1 λεπτό τηγανίσματος τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι και πάπρικα καπνιστή.

Στο ίδιο σκεύος που τηγανίσαμε τις φλούδες προσθέτουμε το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με λευκό κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τις πιπεριές σε ένα πήλινο σκεύος και προσθέτουμε και τα καραμελωμένα ντοματίνια.

Σπάμε με τα χέρια μας την φέτα στην επιφάνεια, τρίβουμε λίγη γραβιέρα , προσθέτουμε  το πάνκο και την  ρίγανη.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις τηγανητές φλούδες ντομάτας και την φρέσκια ρίγανη.

Σερβίρεται με φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Ζήνωνα Χριστοφορίδη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ