Συνταγή: Μαλακό, κρεμώδες, ζουμερό. Το αυθεντικό τιραμισού είναι «κόλαση»!

Μαλακό, κρεμώδες, ζουμερό. Το τιραμισού είναι «κόλαση»! Η συνταγή της Φλορίντας Πετρουτσέλη, είναι πεντανόστιμη! Μπορεί άνετα να σταθεί και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Το γλυκό είναι πιο νόστιμο την δεύτερη ημέρα γιατί θα έχει ποτίσει. Τα αυγά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα γιατί αυτό το γλυκό δεν ψήνεται!

Υλικά:

300 γρ. Σαβουαγιάρ

500 γρ. Μασκαπόρνε

300 ml Στιγμιαίος καφές (ή espresso)

4          Αυγά φρέσκα

100 γρ. Ζάχαρη 

Κακάο σε σκόνη

Συνταγή: Μαλακό, κρεμώδες, ζουμερό. Το αυθεντικό τιραμισού είναι «κόλαση»!
Το αυθεντικό τιραμισού είναι «κόλαση»!

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Βάζουμε στα ασπράδια (που δεν πρέπει να έχουν κανένα ίχνος κρόκου) την υπόλοιπη ζάχαρη και κάνουμε μαρέγκα. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην φύγει ο αέρας. 

Προαιρετικά ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας σε αυτό το στάδιο. Βάζουμε λίγο από το μείγμα ως λεπτή στρώση στο ταψί. Βουτάμε στα σαβουαγιάρ με γρήγορες κινήσεις στον καφέ (προαιρετικά βάζουμε και λίγο κονιάκ στον καφέ) και τα στρώνουμε στο ταψί. 

Ρίχνουμε το μισό μείγμα και ξαναστρώνουμε σαβουαγιαρ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ.  Πασπαλίζουμε με κακάο που το περνάμε μέσα από κόσκινο. Αφήνουμε στο ψυγείο ιδανικά για 12 ώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ