Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι σας τα παραδοσιακά σκωτσέζικα μπισκότα Petticoat Tails
Τα Petticoat Tails αναδείχθηκαν απο το Taste Atlas, τα καλύτερα μπισκότα του κόσμου.
Στην ανάλογη λίστα με τα 50 καλύτερα μπισκότα του κόσμου η Ελλάδα καταλαμβάνει 4 θέσεις.
Σύμφωνα με αυτήν τα καλύτερα ελληνικά μπισκότα είναι τα μελομακάρονα (βρίσκονται στην 5η θέση) και ακολουθούν τα αμυγδαλωτά, τα μουστοκούλουρα και οι κουραμπιέδες.
Πώς θα φτιάξετε τα Petticoat Tails:
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι (226 γραμμάρια) μαλακό βούτυρο
- 1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ½ φλιτζάνια (315 γραμμάρια) αλεύρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε με λαδόκολλα ένα ταψί.
- Κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Ζύμη: Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Μην ζυμώσετε υπερβολικά.
- Μορφοποίηση: Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάστε κάθε μέρος σε ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ.
Τυλίξτε τα ρολά σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. - Κόψιμο: Αφαιρέστε το ένα ρολό ζύμης από το ψυγείο και κόψτε το σε φέτες πάχους 0,6 εκ. Τοποθετήστε τις φέτες στο ταψί με κενό μεταξύ τους.
- Ψήσιμο: Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- Επαναλάβετε: Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6 με το δεύτερο ρολό ζύμης.
Φωτογραφίες: istock
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ