Συνταγή: Μία πρόταση για ένα γρήγορο και γευστικό γλυκό

Αναζητάτε την ιδανική συνταγή για ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Σας προτείνουμε την ακαταμάχητη πουτίγκα με αμύγδαλα και σταφίδες του Πέτρου Συρίγου, ένα γλυκό που θα σαγηνεύσει μικρούς και μεγάλους.

Αυτή η συνταγή για πουτίγκα με αμύγδαλα και σταφίδες συνδυάζει την απλότητα στην παρασκευή με την πλούσια γεύση και υφή. Η κρεμώδης υφή της πουτίγκας, αρωματισμένη με βανίλια, έρχεται σε αρμονική ισορροπία με την τραγανότητα των αμυγδάλων και τη γλυκιά γεύση των σταφίδων.

Εάν αναζητάτε μία γρήγορη λύση για ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό, χωρίς περιττές θερμίδες, αυτή η πουτίγκα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Εύκολη στην παρασκευή, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Υλικά:

6 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους μπριός
480 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
3 κ.τ.σ βούτυρο
1 κ.τ.γ κανέλα
1/2 κ.τ.γ αλάτι
3 μεγάλα αυγά
1 κ.τ.σ εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα βανίλιας:

240 ml γαλα
240 ml κρεμα γαλακτος
110 γρ καστανή ζάχαρη
2 κ.τ.σ βούτυρο
2 κ.τ.σ κορν φλαουρ
1 κ.τ.σ βανίλια υγρή
Αλάτι για γεύση (προαιρετικό)

Συνταγή: Μία πρόταση για ένα γρήγορο και γευστικό γλυκό
Συνταγή: Μία πρόταση για ένα γρήγορο και γευστικό γλυκό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο C. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και το αλάτι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Αφήνουμε στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.
Ενώ το γάλα κρυώνει, βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 24 εκατ. και τοποθετούμε τους κύβους ψωμιού στο ταψί.
Μόλις το μείγμα του γάλακτος είναι ζεστό στην αφή, χτυπήστε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά και μετά τη βανίλια.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το ψωμί, φροντίζοντας να μουλιάσουν τυχόν στεγνά κομμάτια (Σε αυτό το σημείο, μου αρέσει να αφήνω την περιοχή μου για 20 έως 30 λεπτά, ώστε το ψωμί να απορροφήσει το υγρό.)
Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και ένα μαχαίρι που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.

Για τη σάλτσα:


Ενώ ψήνεται η πουτίγκα ψωμιού, ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσουν τελείως το βούτυρο και η ζάχαρη και να αχνίσει το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, διαλύστε το κορν φλαουρ είναι ¼ φλιτζάνι νερό ή χρησιμοποιήστε μπέρμπον ή ρούμι για ένα ποτό. Μόλις βράσει το μείγμα του γάλακτος, βαζουμε και ανακατεύουμε το κορν φλαουρ διαλοιμενο με λιγο γαλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε αν θέλουμε τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίξτε λίγη από τη σάλτσα πάνω από τη ζεστή πουτίγκα ψωμιού και σερβίρετε με έξτρα σάλτσα.

Συνταγή: Μία πρόταση για ένα γρήγορο και γευστικό γλυκό

Βρείτε και άλλες συνταγές απο τον Πέτρο Συρίγο, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ