Συνταγή:Το ριζότο έχει μια κρεμώδη και βελούδινη υφή, ενώ οι φράουλες προσθέτουν μια δροσερή και φρουτώδη πινελιά.
Το ριζότο με φράουλες αποτελεί μια ασυνήθιστη, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα, συνταγή που συνδυάζει την γλυκιά γεύση των φραουλών με την αλμυρή γεύση του ριζότο. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Η γεύση του ριζότο με φράουλες είναι μια αρμονική ισορροπία γλυκού και αλμυρού. Η γλυκύτητα των φραουλών έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την αλμυρή γεύση του ριζότο, δημιουργώντας μια μοναδική και απολαυστική εμπειρία.
Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι το Σεφ Γιώργου Τσούλη
Υλικά:
200 γρ. ρύζι arborio ή carnaroli
150 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
50 ml λευκό κρασί
25-30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 ml ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμωση και να βράσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις φράουλες, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Σερβίρουμε το ριζότο με έξτρα φράουλες και σαλάτα.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη, εδώ