Συνταγή: Ένα πλήρες και θρεπτικό καλοκαιρινό γεύμα
Αναζητάτε μια εύκολη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή; Δοκίμασε τα ρολάκια μελιτζάνας! Ακόμα κι αν δεν είστε έμπειρος στην κουζίνα, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Η φέτα και η σάλτσα ντομάτας δίνουν μια μοναδική γεύση στην μελιτζάνα, κάνοντας αυτό το πιάτο μια απολαυστική εμπειρία.
Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.
Υλικά:
5 μελιτζάνες
200 ml ελαιόλαδο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ τομάτες
2 κ.τ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.τ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.γ ζάχαρη
200 γρ φέτα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες, μια πρέζα ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες κατά μήκος περίπου μισό πόντο σε πάχος
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε μια στρώση, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να κάτσουν για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στο φούρνο σε 150 C και τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα για περίπου 15-20 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στον πάτο του πιρέξ μας.
Ετοιμάζουμε τα ρολά, τοποθετούμε ένα κομμάτι μακρόστενο φέτα στην άκρη της μελιτζάνας και τυλίγουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε στο πιρέξ πάνω στη σάλτσα ντομάτας.Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Περιχύνουμε τα ρολά μελιτζάνας με 80 ml ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε με το κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και τον μαϊντανό όταν τις σερβίρουμε.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ