Με αυτή τη συνταγή για το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ο καιρός το πήρε απόφαση σιγά σιγά να προσαρμοστεί με το ημερολόγιο και η ψύχρα που επικρατεί το βράδυ, θέλει γλυκό! Η συνταγή του Νικόλα Καρβέλα για το σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ, θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ:

170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ ζάχαρη

4 αυγά

100 γρ γάλα φρέσκο

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

90 γρ κακάο

1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

150 γρ σταγόνες σοκολάτας

Λίγα φυστίκια Αιγίνης για το

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

400 γρ ζάχαρη

400 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε τη συνταγή με το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε μιά κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά! Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα!
Στη συνεχεια προσθετουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα! Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Τοποθετούμε το κεικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ακριβώς. Μόλις βγάλουμε το κέικ απο το φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ωρίτσα και σερβίρουμε!

Πηγή: instagram / nikolas_karvelas

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ