Με αυτή τη συνταγή για το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Ο καιρός το πήρε απόφαση σιγά σιγά να προσαρμοστεί με το ημερολόγιο και η ψύχρα που επικρατεί το βράδυ, θέλει γλυκό! Η συνταγή του Νικόλα Καρβέλα για το σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ, θα σας ξετρελάνει!
ΥΛΙΚΑ:
170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
4 αυγά
100 γρ γάλα φρέσκο
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ κακάο
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
150 γρ σταγόνες σοκολάτας
Λίγα φυστίκια Αιγίνης για το
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε τη συνταγή με το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε μιά κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά! Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα!
Στη συνεχεια προσθετουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα! Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Τοποθετούμε το κεικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ακριβώς. Μόλις βγάλουμε το κέικ απο το φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ωρίτσα και σερβίρουμε!
Πηγή: instagram / nikolas_karvelas