Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη όλων και μας αρέσει σε όλες τις εκδοχές της.
Εάν θέλετε να μπείτε στη κουζίνα σας και να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό με λίγα υλικά, τότε αυτό που προτείνει ο Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι αυτό που χρειάζεστε και το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστείτε τόσο για τη γεύση του όσο και για το πόσο γρήγορο είναι.
Το συγκεκριμένο γλυκό έχει αρκετές ονομασίες: φοντάν, γκανάς ή σοκολατάκι.
ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
300 γραμ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα μας. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα μας, το οποίο ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε μια φόρμα μεμβράνης για ατομικά γλυκά, μοιράζουμε τη γέμισή μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα.
Tips: Εάν θέλετε extra γεύση μπορείτε να τα γαρνίρετε με πραλίνα, τρούφα και ξηρούς καρπούς.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη στο video που ακολουθεί: