Συνταγή: Επειδή κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο, τα μελομακάρονα τώρα και σε σοκολατένια πίτα! (video)

Την μελομακαρονόπιτα παρουσίασε ο Δημήτρης Μακρυνιώτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Studio 4» και είναι μια καλή ιδέα να εντυπωσιάσετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά για την μελομακαρονόπιτα:

325 γρ. αλεύρι μαλακό

190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

 60 γρ. ζάχαρη άχνη

25 γρ. μέλι

1 κ.γ κανέλα

1/4 κ.γ γαρύφαλλο

1/2 κ.γ σόδα μαγειρική

1/4 κ.γ αμμωνία

125 ml σπορέλαιο

80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο

50 ml νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση για την μελομακαρονόπιτα:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά για την μελομακαρονόπιτα, μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Έπειτα, σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε λιγο το νερό με το λαδι και τον χυμο.

Αμέσως μετά κατεβάζουμε το μπρίκι από το μάτι και προσθέτουμε και το μέλι.

Αφού ανακατέψουμε καλά τα υγρά υλικά μας, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με το χέρι και σταυρωτά (πάνω ,κάτω, αριστερά, δεξιά), μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι.

Αμέσως μετά απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 28-30.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-35 λεπτά.

Μόλις αφαιρέσουμε από τον φούρνο σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι. (Αν θέλουμε να είναι πολύ σιροπιασμενο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το σιρόπι).

Συνταγή - Χριστούγεννα: Σοκολατένια μελομακαρονόπιτα 
Συνταγή – Χριστούγεννα: Σοκολατένια μελομακαρονόπιτα 

Υλικά για το σιρόπι:

375ml νερό

750 γρ. ζάχαρη

200 γρ. μέλι

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση (η κανέλα να είναι σπασμένη).

Έπειτα κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ενώ ανακατεύουμε. Αμέσως μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

υνταγή: Επειδή κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο, τα μελομακάρονα τώρα και σε σοκολατένια πίτα!
Συνταγή: Επειδή κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο, τα μελομακάρονα τώρα και σε σοκολατένια πίτα!

Υλικά για την γκαναζ: 

250 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση για την γκανάζ: 

Σε ένα μπεν μαρι βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκαναζ.

Αμέσως μετά αδειάζουμε πάνω από την μελομακαρονοπιτα μας.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ