Συνταγή: Πεντανόστιμο γλυκό με την καρύδα να συμπληρώνει τέλεια τα σοκολατένια αρώματα
Αυτά τα σοκολατένια τρουφάκια καρύδας είναι μια εύκολη και απολαυστική συνταγή που φτιάχνεται με απλά υλικά. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από γιορτές και γενέθλια μέχρι ένα απλό επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Υλικά:
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικό)
- 100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων,ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ ή ρούμι (αν θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει αρκετά για να πλάθουμε τα τρουφάκια.
- Με υγρά χέρια, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, περίπου 2 εκ. σε διάμετρο.
- Κυλάμε τα τρουφάκια στην τριμμένη καρύδα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν.
- Απολαμβάνουμε τα σοκολατένια τρουφάκια καρύδας!
Συμβουλές:
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα υψηλής ποιότητας.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως σταφίδες ή ψιλοκομμένα φιστίκια.
- Αν θέλετε να κάνετε τα τρουφάκια πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη ζάχαρη άχνη.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε τα τρουφάκια με τριμμένη σοκολάτα, ζάχαρη άχνη ή κακάο.
- Τα τρουφάκια καρύδας διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ