Νηστίσιμη Συνταγή: Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό κατάλληλο και για Vegans που μοιάζει με brownies
Νηστίσιμη συνταγή από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη για ένα σοκολατένιο γλυκό – κόλαση, χωρίς αυγά και γάλα, εύκολη και γρήγορη.
Υλικά:
145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
25 γρ. ηλιέλαιο
245 γρ. γάλα αμυγδάλου
2 κ.γ. ξίδι
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
vegan πραλίνα της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Σε 1 μπολ σουρώνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε 1 κανάτα ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με το ηλιέλαιο και το ξύδι και το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε μαζί με το προηγούμενο μείγμα (αλλά δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα).
Στο νέο τελικό μείγμα ανακατεύουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και βάζουμε το μείγμα σε 1 λαδωμένο ταψί (20×20 εκ) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
Γαρνίρουμε με την πραλίνα (αφού την έχουμε λιώσει στα μικροκύματα).
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ