Συνταγή: Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σοκολατένια γεύση

Τα γλυκά ψυγείου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε γάλα και κρέμας γάλακτος έχουν δροσιστική υφή και γεύση. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

Και για εμάς που η σοκολάτα είναι λατρεία, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την συνταγή για ένα νόστιμο, εύκολο και δροσιστικό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!

Συνταγή: Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σοκολατένια γεύση
Συνταγή: Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σοκολατένια γεύση

Υλικά:

Για την κρέμα πατισερί

4 αυγά, μεσαία

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 λίτρο γάλα πλήρες

80 γρ. κορν φλάουρ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη

200 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για τη σύνθεση

80 γρ. καφέ, στιγμιαίο σε ρόφημα

2 κ.σ. κονιάκ

45 μπισκότα τύπου πτι-μπερ

300 γρ. σαντιγί

Για το σερβίρισμα

μπισκότα τύπου πτι-μπερ

φουντούκια

κουβερτούρα, λιωμένη

Συνταγή
Συνταγή: Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σοκολατένια γεύση

Εκτέλεση:

Για την κρέμα πατισερί

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη μισή ζάχαρη, 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει το μείγμα μια βράση.

Μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλα στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, ρίχνουμε το μείγμα αργά και ανακατεύουμε παράλληλα για να μην κάψουμε τα αβγά.

Βάζουμε όλο το μείγμα από το μπολ ξανά στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ, το κονιάκ και βουτάμε μέσα ένα μπισκότο.

Τοποθετούμε το μπισκότο σε ένα πυρίμαχο σκεύος 252×30 εκ. και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το 1/3 από τα μπισκότα ώστε να κάνουμε μια στρώση στη βάση του σκεύους.

Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα το 1/3 από την κρέμα και καλύπτουμε με άλλο 1/3 από τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα του καφέ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4-6 ώρες. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού τη σαντιγί και σερβίρουμε με τα μπισκότα σπασμένα, τα φουντούκια χοντροκομμένα και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ